يادداشت فرهنگي |
يادداشت فرهنگي باسمه تعالي
ضرورتهاي انتخابات مجلس شوراي اسلامي
از ديدگاه :
بنيانگذار جمهوري اسلامي حضرت امام خميني (ره) و
مقام معظم رهبري حضرت آيت الله خامنه اي (مدظله العالي)
انتخابات برگ زريني ديگر از حماسه مردم عزيز ايران اسلامي
پايگاه مقاومت بسيج ولي عصر ( عج )
بسمه تعالي
ضرورتهاي انتخابات مجلس شوراي اسلامي
ازديدگاه بنيانگذار جمهوري اسلامي حضرت امام خميني(ره) و مقام معظم رهبري حضرت آيت اله خامنه اي (مدظله العالي)
12 اسفند ماه سال جاري براي برگزاري انتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي تعيين شده است و عليرغم توطئه هاي دشمنان و تلاش بيگانگان براي عدم تحقق اهداف نظام جمهوري اسلامي ايران ، مردم عزيز ايران اسلامي با آگاهي و بصيرت براي روز مهم و سرنوشت ساز آماده مي شوند و همانطوريكه رهبر معظم انقلاب حضرت آيت اله العظمي خامنه اي (مد ظله العالي) فرموده اند:
" ملت ايران با كمك خداوند ، اين انتخابات را وسيله ديگري براي رشد و عزت خود قرار خواهد داد "
اهميت انتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي و شرايط بين المللي و منطقه اي جهان اسلام بر اهميت موضوع افزوده است . در همين ارتباط و به منظور بيان اهميت و جايگاه مجلس شوراي اسلامي به عنوان نهاد قانون گذاري در نظام جمهوري اسلامي ايران ، محورهاي ذيل جهت بهره برداري تقديم مي گردد.
1- نقش و جايگاه مجلس
2- اهميت مشاركت حداكثري و انتخاب هوشمندانه در انتخاباات مجلس
3- شاخصهاي مجلس مطلوب
4 _ اهميت انتخابات مجلس
5 _ ملاك و معيار در گزينش نماينده اصلح
بيانات و رهنمودهاي حضرت امام خميني (ره)
lبيانات و رهنمودهاي مقام معظم رهبري (مدظلله العالي)
بخش اول : جايگاه و اهميت مجلس شوراي اسلامي
1- جايگاه مجلس از نظر حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبري
در خصوص اهميت و جايگاه رفيع مجلس شوراي اسلامي در نظام مقدس جمهوري اسلامي ، از معمار بزرگ انقلاب اسلامي (ره) رهنمودهاي متعددي صادر گرديد. كه هر يك از آنها زواياي خاصي از منزلت اين قوه را مورد نظر قرار مي دهد، لكن به جهت كثرت موارد و فقدان مجال كافي در اين نوشتار به چند نمونه شاخص آن اشاره مي گردد:
مجلس در راس همه امور واقع است.... اميدوارم كه ملت توجه كامل داشته باشد. من تكرار مي كنم مجلس بالاترين مقامي است در اين مملكت. مجلس اگر راي داد و شوراي نگهبان آن را پذيرفت، هيچ كس حق ندارد راجع به اين بگويد. مجلس خوب همه چيز را خوب مي كند و مجلس بد همه چيز را بد مي كند. يكي از اموري كه مطمح نظر آنهايي است كه مي خواهند اين انقلاب را به شكست برسانند، قضيه مجلس است . مجلس يك چيزي است كه در راس همه اموري كه در كشور است واقع است. اگر مجلس يك مجلس اسلامي كه با انتخابات صحيح انجام بگيرد و اشخاصي كه انتخاب مي شوند واقعاً منتخب ملت باشند ، تمام كارهاي كشور با دست مجلس ها اصلاح مي شود. مجلس است كه اساس يك كشور را به صلاح مي كشد يا اساس يك كشور را رو به فساد مي برد.
مجلس شوراي اسلامي است كه در راس تمام نهادهاي نظام جمهوري اسلامي است.
مجلس قوه مجتمع يك ملت است و مجلس از همه مقاماتي كه در يك كشوري هست بالاتر است . بنابراين يك همچو مقامي را نشكنيد.
مجلس به تعبير امام حكيم و فقيدمان ، عصاره فضائل ملت است .
مجلس شوراي اسلامي نقطه اميد نظام و مظهر اقتدار و اختيار ملت است .
مجلس شوراي اسلامي ، حساس ترين بعدي است كه نظام اسلامي ايران از آن به سمت هدف هاي خود عبور مي كند.
مجلس شوراي اسلامي، يك مركز اساسي و تعيين كننده براي انقلاب است . همه سر رشته هاي امور، مجلس شوراي اسلامي مي گردد.
2- اهميت مشاركت حداكثري و انتخاب هوشمندانه در انتخابات مجلس
با عنايت به اهميت مجلس در نظام جمهوري اسلامي و نقش آراء ملت در شكل گيري كمي و كيفي اين قوه به چند نمونه از بيانات حضرت امام ( ره ) و رهبر معظم انقلاب اشاره مي شود .
قضيه ، سپردن يك مملكتي است به دست يك كسي كه اگر ناباب از كار در آيد ، صدمه به اسلام مي زند ، جمهوري اسلامي را از بين مي برد . اين يك مساله حياتي است براي شما ، براي اسلام و مسلمين . اگر در مجلس اين سفر فرض كنيد كه يك كسي را تعيين كردند كه كار شكني براي دولت كرده ، كارشكني براي مجلس كرده ، دفعه ديگر تعيينش نكنند ، اعلام كنند ، تعيين نمي كنيم ، بلكه انشاء ا... به راه بيايند . اگر نرويد و راي ندهيد و آنها كه جديت دارند به اينكه وارد بشوند در مجلس و به هم بزنند اوضاع ايران را ، خداي نخواسته بروند ، مسئوليتش به عهده شماست مستقيما . بايد با تمام قوا جديت كنيد كه سرنوشت اسلام و مسلمين را به دست كسي كه لايق نباشد ، ندهيد .
خوف آن دارم كه تبليغات براي اشخاص كه به اسلام و جمهوري اسلامي اعتقاد ندارند و اعمال و گفتار آن شاهد آنست و اكنون براي راه پيدا كردن به مجلس و براي كارشكني و جنجال در محيط مقدس مجلس شوراي اسلامي ، خود را هوادار اسلام و مسلمانان جا مي زنند ، در قشري از ملت و جوانان پاكدل تاثير كند و آراء مقدس خود را به كساني مي دهند كه نفع اجانب ، با اسلام و جمهوري اسلامي مخالفت اساسي دارند .
lمن توصيه ام به مردم در درجه اول اين است كه بيايند وارد ميدان انتخابات شوند ، صندوق هاي رأي را پر رونق كنند . خود اين صفوفي كه ايستادند ، مـمكن اسـت زحـمت هـم داشته باشد ؛ در هواي سرد ؛ يك ساعت كمتر ، بيشتر _ اما اين مجاهدت است ، اين جهاد است ، اين زحمت پيش خداي متعال اجر دارد . بروند رأي بدهند . اين در درجه اول .
lبايد مراقب باشيد كه آدم هاي اهل سوء استفاده و بي اعتقاد به رسالت انقلابي و مسئوليت نمايندگي و كساني كه مي خواهند فقط وارد مجلس شوند تا سوء استفاده بكنند و خداي ناكرده خرابكاري انجام بدهند ، وارد مجلس نشوند .
سلامت نظام وابسته به سلامت مجلس است ، يك مجلس سالم ، قوي ، كارآمد ، داراي اعضاي مومن و منطبق با ضوابط خواهد توانست پشتيباني قانوني نظام را شكل صحيح انجام دهد .
3- شاخصه هاي مجلس مطلوب
پس از وقوف بر جايگاه والاي مجلس در نظام اسلامي و لزوم حضور ملت در پاي صندوق هاي راي كه به تشكيل قوه مقننه منجر مي شود يك سوال اساسي پيرامون كيفيت مجلس پيش مي آيد . انتظار حضرت امام ( ره ) و رهبر معظم انقلاب اسلامي را از مجلس شوراي اسلامي و نمايندگان آن ، ملاك برتر و معياري دقيق فراروي ما قرار مي دهد كه البته پرداختن مبسوط به آن از مجال اين بحث بدور مي باشد لكن به جهت اهميت موضوع به اين انتظارات فهرست وار اشاره مي گردد:
مجلس بايد اسلامي باشد. مجلس افكارش بايد اسلامي باشد. شما آنطوري كه اسلام مقرر فرموده است عمل بكنيد، اگر هم هر كس هم هر چه به شما بگويد اعتنا به او نكنيد . اسلام مد نظر شما باشد. از اختلاف كه منشأ همه بدبختيهاست و مخالف رضاي خداي متعال است احتراز نمائيد. من ميل دارم، كه شما هم ميل داريد كه اين مجلس طوري باشد كه اگر قانوني را گذارند وقتي كه در شوراي نگهبان برود بي چون و چرا قبول كنند. ملت يك ملت اسلامي است و اسلام را مي خواهد و احكام اسلام را مي خواهد شما وكيل نيستيد كه برويد آنجا بنشينيد و حساب هايي كه خودتان با هم داريد صاف كنيد، اگر يك همچو كاري بشود ، اين انحراف است و غضب است آن محل براي شما. از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در اين عصر و عصرهاي آينده مي خواهم كه اگر خداي نخواسته عناصر منحرفي با دسيسه و بازي سياسي وكالت خود را به مردم تحميل نمودند. مجلس اعتبار نامه ي آنان را رد كنند و نگذارند حتي يك عنصر خرابكار وابسته به مجلس راه يابد. حق نمايندگان است كه هر انحراف و خلافي كه از وزرا و ادارات مي بينيد به حكم قانوني جلوگيري كنند و دولت را تا حد استيضاح بكشانند لكن فرق است بين نظارت و استيضاح و بين عيب جويي و انتقام گيري و اين فرق را همه كس پس از رجوع به وجدان خويش مي فهمد. طرحها و پيشنهادهايي كه مربوط به عمران و رفاه ملت خصوصاً مستضعفين است؛ انقلابي و با سرعت تصويب كنند. اختلافاتي كه در ديدها دارند، در سليقه ها دارند اينها را با يك آرامش خاطر بيان كنند و حل و فصل كنند.... آن روزي كه غضب توي كار آمد عقل كنار مي رود. يك قدري هواي نفس را كنار بگذاريد، اشتها را كنار بگذاريد ، تمام گرفتاريهاي ما سر اين هواي نفسي است كه ما داريم. مجلس شوراي اسلامي اگر چهار خصلت داشته باشد در جايگاه حقيقي خود قرار خواهد داشت . اين چهار خصلت عبارتست از احساس مسئوليت، استقلال، شجاعت و مردانگي و به كار گرفتن فكر و علم و تخصص. مجلس اساس يك كشور است ، بايد محلي براي ساختن اخلاق جامعه باشد .
lيك مجلس سالم، قوي ، كارآمد، داراي اعضاي مومن و منطبق با ضوابط خواهد توانست پشتيباني قانون نظام را به شكل صحيحي انجام بدهد.
4- اهميت انتخابات مجلس
اگر حضور فعال در همه عرصه هاي سياسي كشور بويژه انتخابات كه نتايج آن با اعداد و ارقام تبلور مي يابد از اهميت فوق العاده اي در ثبات سياسي كشور، و دفع تهديدات دشمن برخوردار مي باشد اما اهميت اين حضور در انتخابات مجلس به جهت جايگاه ويژه اي كه مورد اشاره قرار گرفت، دو چندان مي گردد. ضرورت اين مهم را در كلام حضرت امام (ره) و رهبر معظم انقلاب مرور مي كنيم :
گمان نمي كنم كه نقش و اهميت انتخابات و مجلس شوراي اسلامي بر كسي پوشيده باشد. اگر خداي نخواسته از عدم مشاركت شما يك لطمه اي بر جمهوري اسلامي وارد بشود بدانيد كه آحاد ما اين خلاف را كرده باشيم خداي نخواسته، مسئول هستيم . مسئول پيش خدا هستيم . اگر در مجلس آينده يك قدم عقب نشيني كنيم در آينده نزديك ما را كنار خواهند گذاشت. چه بسا در بعضي مقاطع عدم حضور و مسامحه، گناهي باشد كه در راس گناهان كبيره است. اگر عده اي جمع شدند و افراد نا لايق را انتخاب كردند ، مردم به آنها راي ندهند اگر مردم متوجه نشدند، مجلس آنها را قبول نكند. تمام مردم موظفند كه در انتخابات حاضر باشند و تحت تاثير هيچ كس قرار نگيرند. ممكن است اشخاصي كه لايق اين مقام نباشند به اين مقام برسند . اين امري است كه بسته به نظر خودتان دارد و بايد با تمام قوا جديت كنيد كه سرنوشت اسلام و مسلمين را به دست كسي كه لايق نباشد، ندهيد.
lمجلس مظهر آراء مردم در اداره اين نظام است. حالا شما ببينيد كه انتخابات مجلس چقدر مهم است.
بخش دوم : شاخص هاي نماينده اصلح
ملاك و معيار در گزينش نماينده اصلح
بر اساس فرمايشات حضرت امام (ره) و خلف صالحش مقام معظم رهبري يك نماينده مجلس بايد داراي ويژگيهاي خاصي باشد تا مجلس مطلوب نظام و ملت با عنايت بر جايگاه مهمي كه دارد، شكل بگيرد.
اهم اين ويژگي ها و شاخصه ها عبارتند از:
وفاداري به اسلام و قانون اساسي جمهوري اسلامي التزام و اعتقاد به ولايت فقيه بايد به اشخاصي كه احتمال انحراف در آنان مي رود، راي ندهند.
lاگر كسي فاسد است نبايد وارد مجلس شود، حالا فساد اعم است از فساد مالي و فسادهاي گوناگون اخلاقي و يا فساد عقيدتي و سياسي، همه اينها فساد است.
ساده زيستي، بي علاقه به زخارف دنيا.
lآن كسي كه تقواي لازم را ندارد و اهل معنويات نيست و اهل دنياست .... او لايق و شايسته اين كار نيست.
lنماينده بايد داراي فهم و درك سياسي باشد و مسائل كشور را بفهمد.
lآن كسي كه به عنوان وكيل اين ملت انقلابي و مومن و شجاع به مجلس مي رود بايد انقلابي، مومن و شجاع باشد و اگر نگوييم شجاع ترين ، مومن ترين و انقلابي ترين باشد.
<داشتن تخصص هاي مورد نياز كشور و كميسيون هاي مجلس .
<مردم شجاع ايران با دقت تمام به نمايندگاني رأي دهند كه متعهد به اسلام و وفادار به مردم و در خدمت آنان باشند .
<مـردم شجـاع ايـران به نمايندگاني رأي دهند كه مدافع اسلام ناب محمدي ( ص ) باشند .
<وصيت اينجانب به ملت در حال و آتيه آن است كه با اراده مصمم خود و تعهد خود به احكام اسلام و مصالح كشور در هر دوره از انتخابات وكلاء داراي تعهد به اسلام و جمهوري اسلامي كه غالباً بين متوسطين جامعه و محرومين مي باشند و غير منحرف از صراط مستقيم به سوي غرب يا شرق و بدون گرايش به مكتب هاي انحرافي و اشخاص تحصيل كرده و مطلع بر مسائل روز و سياست هاي اسلامي به مجلس بفرستند .
lمقصد اين است كه انسان تلاش كند تا وارد مجلس شود براي خدمت به اسلام و مردم و استعداد خود را اينجا در معرض آزمايش الهي و مردمي قرار بدهد.
l به كي رأي بدهند ؟ شاخص اين است كه شعارهاي انقلاب بايستي به وسيله ي مسئولين و منتخبين ما روز به روز زنده تر شود . اين شاخص است . ربطي به جناح بندي ها ندارد ، ربطي به اسم ها ندارد . علاج دردهاي اين ملت و وسيله رسيدن به آرمان هاي اين ملت ، شعارهاي انقلاب است ؛ اين ها بايد حفظ شود . آن كساني كه با اين شعارها به معناي حقيقي كلمه مخالفند ، دشمن اين شعارهايند ؛ اين ها نبايد در مراكز تصميم گيري واقع بشوند .
حضرت امام خميني (ره) :
اگر در انتخابات مسامحه كنيم مطمئن باشيد از راه مجلس به ما لطمه مي زنند .
مقام معظم رهبري (مد ظله العالي) :
انتخابات مظهر حضور مردم است و همه بايد به آن احترام بگذارند .
در آستانه ي سي و سومين سالگرد پيروزي انقلاب و در خطبه هاي نماز جمعه تهران؛
رهبر معظم انقلاب در بيانات بسيارمهم، تحليل جامعي از دستاوردهاي انقلاب، شرايط منطقه اي و بين المللي ارائهكردند(1390/11/14
همزمان با ايام الله دهه فجر و در آستانه سي و سومين سالگرد پيروزي انقلاباسلامي، حضرت آيت الله خامنه اي، رهبر انقلاب اسلامي در نماز جمعه پر شكوه تهران،با ارائه تحليل جامعي از دستاوردهاي انقلاب اسلامي، مطالب مهمي در خصوص مسايلداخلي، تهديدات دشمنان، اوضاع منطقه و جهان و همچنين انتخابات نهمين دوره مجلس بيانكردند. حضرت آيت الله خامنه اي در مقدمه خطبه اول با گراميداشت دهه مبارك فجر وسالگرد پيروزي انقلاب اسلامي، شكر براي اين نعمت بزرگ الهي را لازم دانستند وافزودند: در اين ايام بايد از ملت ايران نيز تشكر كرد كه در 33 سال گذشته، از خودوفاداري، ايثار، شجاعت، جوانمردي، بصيرت و حضور دائمي در صحنه نشان دادند.
ايشان همچنين با اشاره به حال و هواي متفاوت دهه فجر امسال بدليل انقلاب هايپيروز منطقه بويژه در تونس، مصر و ليبي، خاطر نشان كردند: اين تحولات، براي ملت مامژده بزرگ و حادثه شيرين و مباركي است و ملت ايران با پيروزي اين انقلابها، بطورنسبي از غربت در آمد.
رهبر انقلاب اسلامي در ادامه به خطوط اساسي و دستاوردهايانقلاب اسلامي اشاره كردند و افزودند: انقلاب، رژيم ضد اسلام و ديكتاتور و مستبد رااز بين برد و رژيمي اسلامي و مردم سالار بر سركار آورد.
حضرت آيت الله خامنهاي، از بين رفتن وابستگي و جايگزيني استقلال همه جانبه، از بين رفتن اختناق نفس گيرو حاكميت فضاي آزادي، رهايي از تحقيرشدگي تاريخي و بدست آوردن عزت ملي، از بين رفتنضعف نفس و خودكم بيني و حاكم شدن روحيه اعتماد به نفس ملي را از دستاوردهاي مهمانقلاب اسلامي برشمردند و تاكيد كردند: يكي ديگر از دستاوردهاي انقلاب، تبديل شدنملت ايران، از ملتي منزوي و بي نقش در مسايل سياسي و كشور، به ملتي آگاه و دارايتحليل سياسي و تاثير گذار در مسايل كشور است.
ايشان با تاكيد بر اينكه ايندستاوردها و خطوط اساسي انقلاب نهادينه شده است، خاطر نشان كردند: امروز شعارهايانقلاب همان شعارهاي روزهاي اول انقلاب و اين نشان دهنده سلامت انقلاب است.
رهبر انقلاب اسلامي افزودند: شعارهاي انقلاب همچون علامت اشاره به سمت اهدافانقلاب هستند و هنگامي كه شعارها تغيير نكرده باشند، اين، به معناي منحرف نشدنمسئولان و مردم از صراط مستقيم انقلاب اسلامي است. حضرت آيت الله خامنه اي بعداز برشمردن برخي دستاوردهاي مهم انقلاب اسلامي، به بيان برخي نقاط قوت و همچنيننقاط ضعف پرداختند و تاكيد كردند: ما ضمن تقويت نقاط قوت، نبايد نقاط ضعف را پنهانكنيم بلكه بايد با برطرف كردن ضعف ها، از نهادينه شدن آنها جلوگيري كنيم.
ايشانخاطرنشان كردند: در حركت 33 ساله انقلاب اسلامي، افت و خيز بوده اما حركت به سمتاهداف اصلي، هيچگاه متوقف نشده و همواره ادامه داشته است.
رهبر انقلاب اسلامي،غلبه بر چالش ها را يكي از نقاط قوت بسيار مهم انقلاب اسلامي برشمردند و افزودند: از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي، قدرتهاي جهاني همواره تلاش داشتند تا با مانعتراشي هاي فراوان همچون تحميل جنگ هشت سال ، انجام اقدامات تروريستي، و تحريم ها،حركت ملت ايران را متوقف كنند و انقلاب اسلامي را به زانو در آورند و ملت را پشيمانكنند اما، با وجود همه اين چالش ها، نظام اسلامي راه خود را با قوت ادامه داده و برآنها غلبه كرده است. حضرت آيت الله خامنه اي گسترش كيفي و كمي خدمات درجه اول بهمردم، در سراسر كشور را از ديگر نقاط قوت نظام اسلامي دانستند و با اشاره بهپيشرفتهاي علمي خاطر نشان كردند: پيشرفتهاي علمي و فناوري، يكي ديگر از نقاط قوتبسيار مهم است زيرا علم زمينه ساز اقتدار و پايه پيشرفت همه جانبه كشور است.
ايشان، پيشرفتهاي علمي 33 ساله كشور را حيرت آور توصيف كردند و افزودند: اينپيشرفتهاي علمي در عرصه هاي مختلف بوده اما برخي از آنها همچون فناوري هسته ايبيشتر معروف شده است.
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به پيشرفت هاي علمي شگفت آوردر بخش هاي هوا- فضا، پزشكي، راديو داروها، زيست فناوري، نانو فناوري، سلول هايبنيادي و شبيه سازي، داروهاي ضد سرطان، ساخت ابر رايانه ها، و انرژي هاي نو، تاكيدكردند: معتبرترين مراكز علمي دنيا، اين پيشرفتها را تاييد كرده اند و بر اساس گزارشسال 2011 ميلادي يكي از اين مراكز معتبر علمي، رشد علمي ايران سريعترين رشد علمي دردنيا بوده است.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: بر اساس همين گزارش، رتبه علميايران در منطقه، رتبه اول و در دنيا، هفدهم است. ايشان خاطر نشان كردند: براساس سند چشم انداز ما بايد در سال 1404، به رتبه اول علمي منطقه دست پيدا مي كرديماما اكنون، سالها زودتر از پيش بينيها به اين رتبه رسيده ايم
رهبر انقلاباسلامي، پيشرفت هاي كشور در ايجاد زير ساخت هاي فني و مهندسي صنعتي، راهها وارتباطات، مخابرات و صنعت را از ديگر نقاط قوت نظام اسلامي برشمردند وخاطرنشان كردند: با وجود اين پيشرفتهاي عظيم، اما گزارش هاي خوب و روشني از اينپيشرفتها به مردم داده نمي شود كه جاي تأسف دارد.
حضرت آيت الله خامنه اي،انتقال ارزشهاي انقلاب اسلامي به نسل هاي دوم و سوم را از ديگر نقاط قوت نظاماسلامي دانستند و افزودند: گواه آشكار اين موضوع، دانشمندان شهيد مصطفي احمدي روشنو رضايي نژاد هستند، كه با اينكه دوران انقلاب و امام و دوران جنگ را درك نكردهبودند اما با درك وظايف انقلابي و اسلامي به درجات عالي علمي نيز رسيدند و با وجودمورد تهديد بودن، به راه خود ادامه دادند.
ايشان با تأكيد بر اينكه شهيداناحمدي روشن و رضايي نژاد نسل سوم انقلاب بودند،
خاطر نشان كردند: حركت عظيمجوانان، بعد از شهادت شهيد احمدي روشن، در اعلام آمادگي براي ادامه مسير علمي اينشهيد، حركتي بسيار مهم و نمونه ديگري از انتقال ارزشها به نسل سوم است.
رهبرانقلاب اسلامي افزودند: البته در كنار اين رويش ها، توبه كار و پشيمان از انقلاب همداشتيم اما رويش ها بيشتر از ريزش ها بوده است.
ارتقاي جهش وار ملت ايران دراثرگذاري در مسايل منطقه و حتي جهان، بنيه قوي و ساخت مستحكم كشور و نظام در مواجههبا دشمني ها، و ارتقاي كمي و كيفي دانشگاهها وحوزه هاي علميه، از ديگر نقاطقوتي بودند كه رهبر انقلاب اسلامي به آنها اشاره كردند.
حضرت آيت الله خامنه ايبعد از بيان اين نقاط قوت، تأكيد كردند: همه اين پيشرفت هاي علمي، اجتماعي و فني درشرايط تحريم همه جانبه محقق شده كه اين، موضوع مهمي است و اميدها را افزايش ميدهد. ايشان در ادامه به برخي نقاط ضعف نيز اشاره كردند و افزودند: يكي از اينضعف ها، گرايش برخي مسئولان به دنيا طلبي، مادي گرايي، ثروت، تجمل، تشريفات واشرافي گري است كه نتيجه اين گرايش نيز، گسترش اين روحيه در ميان مردم و جامعهاست.
رهبر انقلاب اسلامي با اظهار تاسف از وجود روحيه اسراف و مصرف زدگي درجامعه تأكيد كردند: بايد تلاش شود تا مصرف زدگي و حرص به دنيا كاهش پيدا كند و ايننقيصه از جامعه برطرف شود.
حضرت آيت الله خامنه اي نبود پيشرفت مطلوب و موردتوقع در اخلاق، معنويت و تزكيه نفس بموازات پيشرفتهاي علمي و محقق نشدن عدالتاجتماعي مورد نظر اسلام را از ديگر نقط ضعف دانستند كه بايد براي رفع آنها همت وتلاش بيش از پيش شود.
ايشان وظايف مسئولان و مردم براي ادامه حركت در مسيراهداف انقلاب اسلامي و رسيدن به آرمانها را نيز يادآور شدند و افزودند : يكي ازمهمترين وظايف ، مسئوليت پذيري بخصوص در ميان مسئولان است.
رهبر انقلاب اسلاميخاطر نشان كردند: مسئولان و خدمتگزاران مردم در دولت، مجلس و قوه قضاييه نبايدتقصيرها را به گردن يكديگر بياندازند زيرا وظايف رهبري، قوا و دستگاهها در قانوناساسي مشخص شده است و هر يك از مسئولان بايد بر اساس وظايف قانوني خود، مسئوليتپذير باشند.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: حتي اگر اشكالي متوجه رهبري نيزبود، رهبري بايد متواضعانه آن اشكال را قبول و سعي كند، آن را برطرفنمايد.
غافل نشدن از مسايل و ارزشهاي اصلي بدليل سرگرم شدن به فرعيات، و حفظاتحاد و همدلي، از ديگر نكاتي بودند كه رهبر انقلاب اسلامي به مسئولان گوشزد كردند.
حضرت آيت الله خامنه اي تاكيد كردند: مسئولان سه قوه و ديگر مسئولان بايد حتيباوجود برخي اختلاف نظرها، اتحاد و همدلي را ميان خود حفظ كنند و در جهت گيريهاينظام و كشور، همراه يكديگر باشند.
ايشان خاطر نشان كردند: اتحاد و همدلي ميانمسئولان، ميان مردم ، و ميان مردم و مسئولان، علاج قطعي بسياري از مشكلات كشوراست.
حضرت آيت الله خامنه اي هوشياري در مقابل دشمن و فريب نخوردن در مقابللبخند و وعده هاي دروغ او را يكي ديگر از كارهاي اصلي برشمردند و خاطر نشان كردند: اوايل برخي ها لبخند دشمن را باور مي كردند اما بتدريج پشت صحنه اين وعده ها رافهميدند و متوجه شدند كه دشمن چه راحت دروغ مي گويد و چگونه بدون واهمه و دغدغه عهدشكني ميكند و بدون احساس خجالت زيرحرف و قولش مي زند.
رهبر انقلاب اسلامي بااستناد به وجود نمونه هاي متعدد ي كه ماهيت حقيقي لبخندهاي فريبنده و حرفهايدروغ دشمن را اثبات مي كند، به سخنان و نامه اخير رييس جمهور امريكا، جواب جمهورياسلامي به اين نامه وعكس العمل و اقدام بعدي آمريكا اشاره كردند و افزودند: روزي كهلازم شد واين نامه ها در اختيار افكار عمومي ملتها قرار گرفت همه مي فهمند وعده هاو حرفهاي امريكا چقدر ارزش دارد و آنها چگونه برخلاف حرفهايشان عملميكنند.
ايشان در آخرين فراز از محور اول سخنانشان در باره كارهاي ضروري ملت ومسئولان، پرهيز از تنبلي، كسالت و كم كاري را مورد تاكيد قرار دادند و افزودند: بايد در همه زمينه ها از جمله اقتصاد، بطور جهادي كار كرد.
رهبر انقلاب اسلاميخطبه اول نماز را با تبيين اوضاع منطقه و جهان ادامه دادند.
حضرت آيت اللهخامنه اي با اشاره به سرنگوني 4 طاغوت منطقه از دهه فجر سال گذشته تا كنون افزودند: در رويداد بسيار مهم ديگري مردم مصر و تونس در انتخابات به گروههاي اسلامي رايدادند اين مسئله اثبات كرد همه تلاشهاي تبليغات سياسي امريكا و صهيونيستها برايايجاد اسلام هراسي در ملتها و ايجاد وحشت در افكار عمومي مردم از حكومت اسلامي نقشبرآب شده و ملتها طرفدار اسلامند.
رهبر انقلاب اسلامي ضعف و انزواي روز افزونرژيم صهيونيستي و افزايش نشاط و اميد فلسطيني ها را از بركات بسيار مهم قيام ملتهايمنطقه برشمردند و تاكيد كردند: غده حقيقتاً سرطاني اسرائيل بايد درمنطقه از بينبرود و اين مسئله بدون ترديد روي خواهد داد.
حضرت آيت الله خامنه اي در بحثاوضاع منطقه، مظلوميت مردم بحرين را نيز خاطر نشان كردند وافزودند: دستگاههاي رسانهاي مستكبران، با سكوت كامل، اين ملت مظلوم را مورد بايكوت قرار داده است اما اينكارها اثري نخواهد داشت و ملت بحرين هم به توفيق الهي پيروز خواهد شد
ايشانبا اشاره به ادعاي حكام جزيره بحرين در باره دخالت جمهوري اسلامي ايران در اوضاعبحرين افزودند: اين حرف كاملا دروغ است چرا كه اگر ما دخالت مي كرديم اوضاع بحرينجورديگري مي شد.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: ما هر جا دخالت كنيم صريحا ميگوييم همچنانكه به علت ضديت با غده سرطاني رژيم صهيونيستي در دو جنگ پيرزومند 33روزه و 22 روزه دخالت كرديم و از اين پس نيز هرجا هر ملتي يا گروهي با رژيمصهيونيستي مبارزه و مقابله كند ما به او كمك مي كنيم و هيچ ابايي هم از گفتن اينمسئله نداريم.
رهبر انقلاب در تبيين اوضاع جهان به ضعف محسوس اقتصادي-مالي وسياسي امريكا اشاره و خاطرنشان كردند: امريكا در خاورميانه - فلسطين و مسئله عراقشكست خورده و دولت مردمي و ملت عراق نگذاشتند امريكاييها برغم خواست و تلاشفروانشان ، در عراق بمانند.
ايشان افزودند: البته امريكايي ها هنوز در عراقدخالتهاي نفتي و امنيتي دارند كه ملت و دولت عراق در آينده حتما براي آن هم فكريخواهند كرد.
رهبر انقلاب اسلامي خودداري اوباما در سخنراني اخير در كنگره اينكشور از اشاره به تظاهرات 4 ماهه مردم در شهرهاي مختلف را يكي ديگر از نشانه هايضعف دولت امريكا برشمردند و افزودند: رئيس جمهور امريكا براي پنهان كردن اين ضعفهاحتي اشاره به 4 ماه تظاهرات مخالفت آميز ملت امريكا و سركوب شديد پليسنكرد.
حضرت آيت الله خامنه اي دولتهاي اروپايي را نيز از لحاظ اقتصادي - مالي وسياسي دچار ضعف روز افزون دانستند و با اشاره به وابستگي و تبعيت دولتهايي نظيرفرانسه ازامريكا تاكيد كردند: اگر روزي ملتهاي اروپايي دريابند كه علت اصلي مشكلاتآنها، تبعيت دولتهايشان از امريكا و شبكه جهاني صهيونيزم است نهضت اجتماعي عظيميبراه خواهد افتاد كه در پرتو آن دنياي جديدي بوجود خواهد آمد.
رهبر انقلاب درتشريح ابعاد مختلف موقعيت ضعيف غربي ها در سطح بين المللي تحريم جمهوري اسلامي وملت ايران را از نشانه هاي اين ضعف چشمگير خواندند وافزودند: آنها مي خواهند ملتايران را بخاطر وفاداري به اسلام مجازات كنند اما واقعيت اين است كه تحريم از 2جنبه به نفع نظام اسلامي و ملت تمام خواهد شد.
حضرت آيت الله خامنه اي تكيه ملتايران به استعدادها و ظرفيتهاي داخلي را از جمله نتايج تحريم سي ساله ايرانبرشمردند و خاطر نشان كردند: اگرآنها ما را تحريم نظامي نمي كردند و نيروگاه بوشهررا مي ساختند و درهاي علم را بر روي ما نمي بستند، امروز اين پيشرفتهاي عجيب نظاميو علمي را نداشتيم، در غني سازي داراي اين موقعيت ممتاز نبوديم و در پزشكي و هوافضا به اين حد از موقعيت نمي رسيديم، بنابر اين تحريم از زاويه تكيه نظام و ملت بهاستعداد و ظرفيتهاي بي پايان جوانان ايران به نفع ما بود و باعث شد اين چشمه هايجوشان هر روز شكوفاتر شوند. رهبر انقلاب اسلامي در تشريح و اثبات ضرر تحريم هابراي غربي ها افزودند: بگفته غربي ها هدف اصلي تحريم ملت ايران عقب نشيني اين ملتاز مواضع هسته اي است و چون اين نظام و اين مردم از دستاوردهاي پرافتخار هسته اي خود عقب نشيني نمي كنند بنابراين اين تحريم در نهايت موجب شكسته شدن هيبت تهديدهايغرب در چشم ملتهاي منطقه و جهان مي شود و عزت و قدرت ملت ايران را در افكار عموميجهان بيشتر مي كند، بنابراين تحريم از اين جهت هم به نفع ماست.
رهبر انقلاباسلامي در ادامه سخنانشان جمله مكرر مقامات امريكايي را مبني بر اينكه همه گزينه هاروي ميز است، مورد اشاره قرار دادند و افزودند: معناي اين جمله تهديد به جنگ استاما همه مي دانستند كه اين تهديد به ضرر امريكاست همچنانكه ايجادجنگ ده برابر بيشتربه ضرر امريكا خواهد بود.
ايشان سخن گفتن مقامات امريكايي را به زبان تهديد نشاندهنده عجز واشنگتن از مقابله منطقي و گفتماني باجمهوري اسلامي دانستند و افزودند: آنها در ميدان مقابله فكر و منطق دچار ضعف هستند و به همين علت از تشبث به زور وتوسل به جنگ حرف مي زنند و معناي اين روش اين است كه امريكا جز زور هيچ منطقي نداردو براي غلبه خواستهايش جز جنگ هيچ روشي را نمي شناسند.
حضرت آيت الله خامنه ايتوسل امريكا به تهديد و زورگويي را موجب بي اعتباري مقامات اين كشور در چشم ملتها ودر افكارعمومي ملت امريكا دانستند وتاكيد كردند: حكومتي كه اعتبارش در چشم ملتشساقط شود، اميدي به بقايش نيست و هيچ سرنوشتي جز فروپاشي و سقوط نخواهد داشتهمينطور كه فروپاشي رژيم شوروي نشان دهنده اين واقعيت است.
حضرت آيت الله خامنهاي در همين زمينه تاكيد كردند: آمريكايي ها بدانند و البته مي دانند كه جمهورياسلامي در مقابل تهديد به جنگ و تهديد به تحريم نفتي، تهديدهايي دارد كه وقتي لازمباشد انشاالله اعمال خواهد شد. بخش پاياني خطبه اول حضرت آيت الله خامنه اي بهانتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي اختصاص داشت. ايشان انتخابات را مصونيت بخشكشور خواندند و افزودند: ملت عزيز ايران بدانند و مي دانند كه حضور مردمي اصلي ترينعاملي است كه هيبت ايران را به رخ دشمنان مي كشد و دشمنان را از تعرض به اين كشورمي ترساند. رهبر انقلاب اسلامي حضور در انتخابات 12 اسفند و راهپيمايي 22 بهمنرا از جمله مظاهر حضور مردمي برشمردند و افزودند: هر قدر حضور مردم در پاي صندوقهايراي بالاتر باشد اعتبار و ارزش ملت بالاتر مي رود و امنيت و مصونيت كشور بيشتر واينده ايران عزيز تامين و تضمين مي شود
رهبر انقلاب تشكيل مجلس صالح، قوي وسالم را در آينده كشور و عملكرد دستگاهها از جمله دولت و قوه قضاييه، كاملا موثرخواندند و افزودند: چنين مجلسي را فقط حضور پرشورمردم، شكل خواهد داد.
ايشانتلاش چندين ماهه بوقهاي تبليغاتي دشمن را براي نااميد كردن مردم از حضور درانتخابات يادآور شدند و افزودند: متاسفانه در داخل هم عده اي غافل بدون آنكهبفهمند با دشمن مغرض هم صدا مي شوند.
ايشان بزرگ كردن مسائل كوچك و القاي بيمبناي وجود بحران در كشور را ازجمله روشهاي دشمنان براي مايوس كردن ملت ازانتخابات مجلس برشمردند و افزودند: در كشوري كه كاملا آرام و امن است و دستگاهها ومردم در حال كار و تلاش هستند بحراني وجود ندارد اما دشمنان و غافلان مدام از آنحرف مي زنند.
حضرت آيت الله خامنه اي رقابت سالم وبدون تهمت و بدگويي راموردتأكيد قراردادند و افزودند: فضاي انتخاباتي بايد سالم باشد و مردم نيز اگر خودشانكانديداهارا مي شناسند براساس اين تشخيص عمل كنند و اگر نه، از افراد بصير و متدينكمك بگيرند.
دقت كامل مجريان در اجراي درست انتخابات نكته ديگري بود كه رهبرانقلاب مورد تأكيد قرار دادند.
ايشان يادآور شدند بيش از سي انتخابات در سه دههگذشته با سلامت در كشور برگزار شده البته تخلفاتي احياناً بوده و كساني هم معترضبوده اند كه به اعتراض آنها رسيدگي شده اما هرگز عدم سلامت انتخابات وجود نداشتهاست و بعد از اين هم بايد اين چنين باشد.
حضرت آيت الله خامنه اي درباره رونداحراز صلاحيت هاخاطر نشان كردند: شوراي نگهبان از لحاظ قانوني بايد صلاحيت افراد رااحراز كند البته هميشه گفته ايم كه سطح صلاحيتها را در حد معقول نگه دارند و آنقدربالا نبرند كه عده كمي احراز صلاحيت شوند.
ايشان در همين زمينه افزودند: ممكناست كساني به نتايج نظارت شوراي نگهبان معترض باشند و اعتراضشان هم درست باشد اماوقتي يك نهاد مسئول قانوني، تصميمي مي گيرد بايد همه تسليم باشند.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: كسي نبايد تصور كند كه رد صلاحيت شدگان، لزوماً آدمهاي بي صلاحيت هستند چرا كه آنها فقط براي نمايندگي مجلس،احراز صلاحيت نشده اند اما براي كارهايديگر شايد داراي صلاحيت باشند ضمن اينكه ممكن است كساني كه او را رد صلاحيت كردهاند اشتباه كرده باشند.
مراقبت همه مردم، نامزدهاي انتخاباتي و مسئولان از امنيتكشور و هوشياري در مقابل توطئه دشمنان آخرين نكته اي بود كه رهبر انقلاب دربارهانتخابات مجلس يادآورشدند.
ايشان تأكيد كردند كساني كه رأي نمي آورند كاملاًمراقبت كنند كلاهي كه بر سر راي نياوردگان سال 88 رفت بر سر آنها نرود و فريبنخورند.
حضرت آيت الله خامنه اي درپايان خطبه اول نمازافزودند: همه نامزدها،هوادارانشان و مسئولان در مقابل توطئه احتمالي دشمنان براي بر هم زدن امنيت مراقبباشند و هيچ كس با متهم كردن ديگري، آب به آسياب دشمن نريزد.
رهبر انقلاب اسلاميدر خطبه دوم نماز كه به زبان عربي بيان شد نخستين سالگرد بهار بيداري انقلاب اسلاميرا به امت اسلامي تبريك گفتند و با اشاره به پيروزي جريانهاي معتدل اسلامگرا درانتخابات تونس و مصر افزودند: اسلامگرايي با صفاتي چون ضد صهيونيستي بودن، ضديت باديكتاتوري، استقلال طلبي، آزاديخواهي و پيشرفت طلبي سرانجام مسير مباركي است كه همهملتهاي اسلامي در پرتو اراده قاطع خود، طي خواهند كرد.
ايشان با اشاره به پيروزيانقلاب اسلامي در سه دهه پيش خاطر نشان كردند پس از گذشت 32 سال از انقلاب پر بركتملت ايران، بيداري اسلامي، با همان سبك و سياق و همان خواسته ها، خاورميانه اسلاميو عربي را در بر گرفته است. حضرت آيت الله خامنه اي قرن حاضر را قرن اسلام و عصرملتها خواندند و با اشاره به تأثيرپذيري جوانان و روشنفكران در واشنگتن و پايتختهاي اروپايي از قيام ميدان تحرير مصر، تأكيد كردند: اين جريان، در آينده سرنوشت كلبشريت را تحت تأثير قرار خواهد داد.
ايشان با اشاره به مبارزه ملتهاي عرب باديكتاتورهاي دست نشانده و به ستوه آمدن اين ملتها از فقر و عقب ماندگي و تحقير، وسرخوردگي ملتهاي عرب از سوسياليسم و ليبراليسم و ناسيوناليسم سكولار افزودند: انتخابات تونس و مصر و شعارها و رويكردهاي مردم در يمن، بحرين و ساير سرزمينهايعربي، نشان مي دهد همه مي خواهند "مسلمان معاصر، بدون افراط خشك سرانه و تفريطغربگرايانه باشد و همه معتقدندملتها در پرتو تركيب "معنويت، عدالت و عقلانيت" و باتكيه بر روش مردم سالاري ديني، از پس "تحقير و استبداد و استعمار و فساد و فقر وتبعيض "رهايي مي يابند. حضرت آيت الله خامنه اي، دين ستيزي، سرسپردگي،ديكتاتوري، همراهي و تبعيت از صهيونيستها، فقدان آزادي قانوني و بي اعتنايي به فقرو عقب ماندگي مردم را از جمله خصوصيات حكومتهاي دست نشانده خواندند و افزودند: مخالفت و ضديت ملتها با اين خصوصيات، واضح ترين علائم شناخت ماهيت خيزش ملتهاي عربي- اسلامي است و آينده اين انقلابها نيز، با همين معيارها سنجيده خواهد شد.
رهبرانقلاب، با اشاره به تلاشهاي غرب براي تبديل انقلابهاي ملتهاي عربي به" ضد انقلاب"،مردم اين كشورها و انقلابيون را به مراقبت مستمر فراخواندند و افزودند: غرب با جمعبندي شكستهاي پياپي خود در ايران و عراق و لبنان و فلسطين مي داند كه تاكتيك اسلامستيزي و برخورد خشونت بار علني شكست خورده است. بنابراين در تلاش است با تاكتيكبَدَل سازي و توليد نمونه هاي تقلبي، انقلابها را مهار كند
حضرت آيت الله خامنهاي در تشريح اين تاكتيك جديد غرب خاطر نشان كردند: مستكبران مي كوشند، عملياتتروريستي را بجاي شهادت طلبي،"تعصب و تحجّر و خشونت" را بجاي "اسلام گرايي و جهاد"،قوميت گرايي و قبيله سازي را بجاي "اسلام خواهي و امت گرايي" و "غربزدگي و وابستگي" را بجاي "پيشرفت و استقلال" در افكار عمومي ملتها تزريق كند. آنها در تلاشند سازشكاري را به اسم عقلانيت، "فساد و هرج و مرج اخلاقي" را بجاي "آزادي" وديكتاتوري را به نام "نظم و امنيت" در ميان ملتها جا بياندازند و از اين طريق امواجخروشان بيداري اسلامي را كنترل و منحرف كنند. رهبر انقلاب اسلامي با اشاره بهپايان "دو قطبي سرمايه داري و كمونيزم"، افزودند: امروز دو قطبي تقابل "مستضعفينجهان به رهبري جنبش مسلمين" با "مستكبران جهان به رهبري آمريكا و ناتو و صهيونيزم" ايجاد شده است و اردوگاه سومي وجود ندارد.
حضرت آيت الله خامنه اي در تشريحعوامل و مؤلفه هاي حاضر در صحنه انقلابهاي ملتهاي عربي - اسلامي، بر سه مؤلفه تمركزكردند: 1 - آمريكا، ناتو، رژيم صهيونيستي و متحدان و وابستگانشان 2 - ملتها وجوانان و 3- احزاب و فعالان سياسي اسلامي و غير اسلامي.
ايشان گروه اول يعنيآمريكا، صهيونيزم و وابستگانشان را بازندگان اصلي صحنه مصر و تونس و ديگر كشورهاخواندند و با اشاره به فرو رفتن اين جبهه در بحران عميق اعتماد جهاني و بحران تصميمگيري افزودند:" اين گروه پس از ناتواني در مهار و سركوب بيداري ملتها، تلاش مي كنندبر اتاق فرمان انقلاب ها مسلط شوند و با نفوذ به درون احزاب مؤثر، ايجاد تفرقه ميانمردم و روشهاي گوناگون ديگر، ساختارهاي فاسد قبلي را حفظ و خسارات بسيار گستردهناشي از نهضت بيداري اسلامي را جبران كنند و با كمك دلارهاي نفتي حكومتهاي وابستهمنطقه، ضمن حفظ رژيم صهيونيستي، به جبهه مقاومت ضربه بزنند.
ايشان، ملتها راگروه اصلي موثر در روند بيداري اسلامي خواندند و با اشاره به افزايش كاملا محسوسگرايشها ،شاخص ها و معيارهاي اسلامي در ميان ملتها و نفرت روزافزون آنها از آمريكاو اسرائيل افزودند: ملتهاي قيام كننده بدانند كه انقلابشان هنوز ناتمام استبنابراين با هوشياري و قدرت، راهي را كه آغاز كرده اند ادامه دهند. رهبر انقلابدر همين زمينه تاكيد كردند ملت مصر دوباره در صف مقدم دفاع از آرمان فلسطين قرارمي گيرد وبا زير پا گذاشتن پيمان خيانت بار كمپ ديويد،كمكهاي رژيم ديكتاتوري مباركبه صهيونيستها را قطع خواهد كرد. ايشان گروه سوم موثر در سرنوشت بيداري ملتهايعني احزاب و نخبگان سياسي را نيز به هوشياري، بي اعتمادي به وعده هاي آمريكا وناتو، نهراسيدن از تهديدهاي پوشالي دشمنان اسلام ،پرهيز از ورود به بازي دلارهاينفتي وابستگان و متحدان غرب در ميان دولتهاي عربي، كمك به روند حياي هويت اسلاميملتها، تكيه بر مردمسالاري ديني ، بي اعتنايي به اسلام امريكايي وانگليسي، پافشاريبر اصول، پرهيز از محافظه كاري وتكيه بر عقلانيت وحكمت توصيه كردند. رهبر انقلابخطاب به گروهها وجريانهاي سياسي ونخبگان ملتهاي عرب افزودند مسئله اصلي شما چگونگينظام سازي،قانون نويسي و مديريت كشورها و انقلابها ست و لازم است با ايفاي نقشتاريخي خود در اين مقطع بسيار حساس به شيوه اي مردم سالارانه و با رعايتعقلانيت وعلم ،جامعه سازي كنيد.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به دو الگويغرب براي منحرف كردن انقلابهاي ملتهاي مسلمان يعني "اسلام تكفيري متحجر و خشن و" اسلام لائيك وسازشكار "تاكيد كردند:جريانها و عناصر تاثير گذار در سرنوشت ملتهاي بهپا خواسته با تقويت الگوي اسلام اصولگراي معتدل و عقلاني با اين تلاشهاي منحرفمقابله كنند
رهبر انقلاب در پايان خطبه دوم با تأكيد بر آمادگي جمهوري اسلاميو ملت بزرگ ايران براي همكاري و خدمت به ملتهاي انقلاب كرده، افزودند: انقلاباسلامي موفق ترين تجربه اسلامي عصر جديد است و به ملتها مي آموزد كه ايستادگي درمقابل زورگوييها و تحريمها و تهديدهاي غرب و صهيونيزم ، و در عين حال دستيابي بهقله هاي پيشرفت امكان پذير است به همين علت قدرتهاي مستكبركه از پايداري وپيشرفتملت ايران كاملا عصباني وخشمگينند تلاش مي كنند جلوي پيوند روبه افزايش ملت ايران وديگر ملتهاي مسلمان را بگيرند.
ايشان با ياد آوري حمايتها وكمكهاي جمهوري اسلاميو ملت ايران به ملتهاي مظلوم افغانستان، بوسني، لبنان، عراق،فلسطين و ديگر ملتها تاكيد كردند: ملتهاي اسلامي عربي در مقابل توطئه ايران هراسي و ايجادتفرقه ميانايران و ديگر مسلمانها تحت عنوان شيعه و سني هوشيار باشند، چرا كه نظام مردم سالارايران هرگز به دنبال ايراني كردن اعراب يا شيعي كردن مسلمين نبوده و نيست و باپيشرفتهاي چشمگير خود در همه زمينه هاي علمي، اقتصادي و سياسي آماده است تجربيات بي نظير خود را در راه عزت و اقتدار و پيشرفت امت اسلامي و وحدت و برادري مسلمانان بكار گيرد.
رهبر معظم انقلاب :
تاريخ امت اسلامي به اذن پروردگار، تغيير خواهد كرد
تلاشهاي گسترده اي در جريان است تا با استفاده از ايجاد تفرقه ميان مسلمانان، حركت عظيم بيداري اسلامي، شكسته و متوقف شود اما امت اسلامي بايد بر عوامل مذهبي، قومي و سياسي تفرقه غلبه كند و راههاي ايجاد اختلاف را ببندد.
همزمان با ايام ولادت پيامبر گرامي اسلام (ص) و هفته وحدت، شركتكنندگان در كنگره بينالمللي شعر بيداري اسلامي دوشنبه شب با حضرت آيتالله خامنهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي ديدار كردند.
در اين ديدار كه در فضايي صميمي و آكنده از احساسات ناشي از انقلابهاي منطقه و بيداري اسلامي، برگزار شد، ابتدا شاعراني از تونس، مصر، يمن، بحرين، لبنان، سودان، عراق، سوريه، عربستان، كويت و جمهوري اسلامي ايران اشعار عربي خود را در وصف پيامبر اعظم (ص)، بيداري اسلامي و انقلابهاي منطقه، فلسطين و قدس شريف و همچنين سي و سومين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي و ايستادگي ملت ايران، قرائت كردند.
سپس رهبر انقلاب اسلامي در سخناني با اشاره به نقش تأثيرگذار و برانگيزاننده اشعار برجسته و داراي مضامين والا تأكيد كردند: شعراي امت اسلامي بايد با اشعار پرمحتواي خود، در حادثه عظيم بيداري اسلامي، نقش آفريني كنند.
حضرت آيتالله خامنه اي با تأكيد بر اينكه محتواي اشعار مربوط به بيداري اسلامي بايد، بصيرت امت اسلامي را تعميق دهد، افزودند: در محتواي اشعار بيداري اسلامي به جهتگيريها و اهداف عالي اين تحول بزرگ، راههاي منتهي به اين هدف عالي، و دشمنان و موانعي كه آنها ايجاد ميكنند، توجه ويژه و خاص شود.
ايشان خاطرنشان كردند: در اشعار، بايد به نقش دين، ايمان به خدا و معارف قرآني در بيداري اسلامي نيز اهتمام جدي شود زيرا هر نهضتي كه متكي به اعتقاد ديني شود، آسيب ناپذير و ماندگار خواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامي حادثه بيداري اسلامي را تأثيرگذار و سرنوشت ساز براي همه امت اسلامي دانستند و خاطرنشان كردند: اين حركت، يك بيداري حقيقي و همچنين اسلامي و نتيجه عبرتهاي فراوان، دركهاي عميق و همتهاي والاي ملتهاي عرب در طول ساليان متمادي است و به همين دليل نام «بهار عربي» براي اين حركت عظيم، ناقص است.
حضرت آيتالله خامنه اي تأكيد كردند: اين حركت، تمام شدني نيست و ادامه خواهد داشت و تاريخ امت اسلامي به اذن پروردگار، تغيير خواهد كرد.
ايشان افزودند: اين حركت، نشان دهنده يك حادثه بزرگ تاريخي است كه تحولي عظيم در امت اسلامي بوجود خواهد آورد.
رهبر انقلاب اسلامي خاطرنشان كردند: شعراي امت اسلامي بايد در چنين حادثه بزرگ و سرنوشت سازي نقش ايفا كنند.
حضرت آيتالله خامنه اي با تأكيد بر لزوم اهتمام به وحدت اسلامي در اشعار بيداري اسلامي افزودند: تلاشهاي گسترده اي در جريان است تا با استفاده از ايجاد تفرقه ميان مسلمانان، حركت عظيم بيداري اسلامي، شكسته و متوقف شود اما امت اسلامي بايد بر عوامل مذهبي، قومي و سياسي تفرقه غلبه كند و راههاي ايجاد اختلاف را ببندد.
ايشان همچنين با اشاره به نقش لفظ و قالب در ارتقاي هنر شعر، خاطرنشان كردند: بايد با استفاده از الفاظ و قالبهاي مستحكم و از نظر هنري در رتبه بالا، اشعار برجسته و قوي سروده شود تا براي ساليان متمادي ماندگار و تأثيرگذار باقي بماند.
در اين ديدار آقاي دكتر ولايتي دبيركل مجمع جهاني بيداري اسلامي در سخناني با اشاره به ضرورت گفتمان سازي و غنا بخشي ادبيات بيداري اسلامي به عنوان مانعي در مقابل به انحراف كشيده شدن انقلابهاي منطقه گفت: بر همين اساس كنگره بينالمللي شعر بيداري اسلامي با حضور 77 شاعر از 10 كشور برگزار شده است.
وي برگزاري اين كنگره را در راستاي همايش بينالمللي بيداري اسلامي و همايش بينالمللي جوانان و بيداري اسلامي و گامي در جهت اهداف جنبش بيداري اسلامي دانست. |
1395/03/12 |